Hjørringskolens ADHD-specialeafsnit

Hjørringskolens ADHD-specialeafsnit

BRIX | NORDBERG ARKITEKTUR er stolte af at have vundet konkurrencen om at designe Om- og tilbygningen til Hjørringskolens ADHD-specialeafsnit. Nu får de endelig lokaler tilpasset børnenes særlige behov, hvilket forhåbentlig kan lette og forbedre både elevernes og lærernes dagligdag.

Det har været projektets førsteprioritet at skabe rum og miljøer specialiseret til brugernes specifikke behov, hvilket kun har været muligt gennem et tæt samarbejde med kommunen og skolens brugere. Med deres erfaringer i rygsækken er det lykkedes at skabe ensartethed og forudsigelighed i Specialeafsnittets planløsning, hvor funktionalitet i hverdagen har haft særlig fokus, samtidig med at vi har haft fremtiden med i tankerne. Et vigtigt aspekt i skolebyggerier er at forberede til de fremtidige behov, så de kan vokse og tilpasse sig tiderne.

Resultatet er et gedigent byggeri i holdbare vedligeholdelsesfrie materialer, med vinduer der afspejler de indvendige behov: Lys, udsyn og udnyttelse af lave vinduer til små siddealkover, hvor man kan få et øjeblik alene, eller til læsning i undervisningen.
Indvendigt er der brugt visuelle redskaber i form af forskellige taktile materialer og beroligende farvenuancer, til at markere fælles arbejdsrum og hyggekroge i gangarealet, samt opdele de forskellige fleksible klasseafsnit. Hver afdeling har eget tekøkken og adgang til udendørs gårdmiljø.

 
 
Oprettet i NEWWWEB CMS - Brugervenligt og SEO optimeret Content Management System