Første spadestik til større udvidelse

Tirsdag d. 9. august var tegnestuen i Hirtshals for at overvære første spadestik til udvidelsen af Nordsøen Forskerpark. En ny fløj til 2 nye DTU-uddannelser.

Så kan vi endelig løfte sløret for, hvad nogle af vores konstruktører har siddet og knoklet med de sidste par måneder. Vi har nemlig fået lov til at projektere den nye uddannelsesfløj for Nordsøen Forskerpark og DTU, og det er ikke gået stille for sig. BRIX | NORDBERG Arkitektur har glædeligt taget opgaven på sig, men det har også betydet, at andre projekter har måtte vente, så vi kunne yde vores aller bedste og nå at få tegningsmaterialet klar før de korte deadlines. Det er heller ikke første gang, vi har projekteret for Nordsøen, og derfor var det også et oplagt samarbejde, da de med kort varsel stod og skulle have tegnet projektet op.

Kort før sommerferien var projektet i udbud, og nu hvor der er styr på alle entreprenører og det økonomiske kan projektet få lov til at gå igang. Det første spadestik (officielt i hvert fald) blev taget i går, hvor der var taler fra Niels Axel Nielsen fra Forskerparkens bestyrelse, Fritz Köster, der er institutdirektør hos DTU samt fra Hjørring Kommunes borgmester Søren Smalbro.

Byggeriet består i 1.400 m2 med nye uddannelsesfaciliteter til uddannelserne inden for Akvatisk Videnskab og Teknologi samt Fiskeriteknologi, der nu flytter til Hirtshals. Dette både for at få et tættere samarbejde mellem uddannelse og industri, men også for at øge optagelse fra Region Nordjylland til de specifikke uddannelser. Projektet forventes at stå færdigt til august næste år, hvor de to uddannelser skal fortsætte deres daglige forløb i de nye bygninger.

Når projekter skal gå lidt stærkt, at er det vigtigt at have nogle gode og effektive samarbejdspartnere man kan kommunikere med, og som man stoler på. Dette projekt har virkelig vist, hvordan man med et tæt samarbejde og lidt god vilje kan nå rigtig meget på kort tid. Vi er meget spændte på at følge fremgangen på projektet og glæder os til at se det stå færdigt, sammen med det eksisterende.

 
 
 
 
Oprettet i NEWWWEB CMS - Brugervenligt og SEO optimeret Content Management System