Lektorvej

Lektorvej

I Frydendal, lige syd for Aalborg, ligger Lektorvej med udsigt over Gug. Her er opført en ny bolig i moderne og funktionel arkitektur med lækre udearealer

På en stor grund syd for Aalborg, hvor der tidligere lå en institution for døve, som senere hen var blevet omdannet til bolig, så bygherre et potentiale for at opføre to nye lækre boliger. Disse to boliger har Brix | Nordberg Arkitektur fået lov til at tegne. Det har været en længere proces med bl.a. kommunen ift. opdeling af eksisterende matrikel til to mindre, men da det formelle var på plads, gik det stærk. Nu står det første hus færdigt, og det andet er også godt i gang i byggeprocessen.

Lektorvej 51 er en ægte familiebolig på 236 m2 med forældreafdeling med både walk-in og eget bad. I modsatte ende findes yderligere tre store værelser, et bryggers og et bad mere, hvilke alle har direkte adgange til terrasse eller uderum. Huset har også en stor stue med gavl i glaspartier og ikke mindst et lækkert køkkenalrum med adgang til terrasse med integreret udekøkken. Ude er terrasser strategisk placeret for at skabe optimalt ophold ude i løbet af hele dagen. Der er plads til både 3 biler samt cykler under overdække ved ankomst til huset.

Der hvor huset virkelig skiller sig ud, er den åbne glasentré med kig hele vejen gennem huset og videre ud i haven. Dette skaber et naturligt flow og forbinder køkkenet og stuen og er samtidig med til at adskille børneværelser fra voksenafdeling. Forløbet er også oplyst af ovenlys, der skaber gode dagslysforhold i husets indre kerne.

Bygherre har været hovedentreprenør på begge huse og selv stået for kontakt til alle involverede håndværkere og rådgivere. Projektet her er opført i kvalitetsmaterialer, der er med til at sikrer boligen en lang levetid, samt beboerne et behageligt indeklima. Væggene er fuldmurede i sort/brune Prima mursten fra Randers Tegl, der både skaber et nuanceret farvespil i facaden, samt en taktil og spændende overflade indvendigt, hvor murværket stadig kan fornemmes. Lofter er i Troldtekt, gulve i massivt sildebensparket og køkken samt bademøbler er udført som speciallavede snedkerløsninger i træ. Gulvet har desuden gulvvarme, hvilket også muliggør gulv til loft vinduer hele vejen rundt.

 
 
 
 
 
Oprettet i NEWWWEB CMS - Brugervenligt og SEO optimeret Content Management System